Leestijd: 2 minuten

Wat elke retailer nodig heeft, is een effectief POS-systeem. Het is het hart van je business en heeft zoveel functies, zoals een voorraadbeheer, verkopen, verkopers prestaties, klantenbeheer en nog veel meer.

Houd wel in gedachten dat er meer is dan één soort POS en ze hebben allemaal een eigen doel. Het is daarom van essentieel belang dat jij de juiste POS voor jouw bedrijf kiest. Dit artikel zal dienst doen als jouw gids voor de vier meest bekende POS-systemen die toegankelijk zijn voor jouw bedrijf.

Inhoudsopgave

  1. Desktop POS
  2. Mobiele POS
  3. Tablet POS
  4. Selfservice kiosk POS
  5. Conclusie

Desktop POS

Een desktop POS werkt op een computer/laptop. Of het nu software is of een webapp, dat maakt niet uit. Het is meestal verbonden met je geldlade, barcodescanner en betaalautomaat en zal zo functioneren als een normale kassa die je kent van vroeger, maar dan modern.

Dit soort POS-systemen zijn een must voor bedrijven met veel transacties. Denk aan een restaurant, supermarkt en kledingwinkels.

Mobiele POS

Het grootste verschil met een mobiele POS en een Desktop POS is het formaat. In theorie hebben ze de zelfde mogelijkheden, alleen zit je niet meer vast een aan toonbank. Je start de software op je mobiel, hebt een mobiele betaalautomaat eraan gekoppeld en je kunt eigenlijk al beginnen met verkopen.

Omdat een mobiele POS niet veel ruimte in beslag neemt, is het voordeel dat je mobiel kunt zijn. Je kunt terplekke een transactie voltooien met de klant. Dit is handig voor markten, kleine winkels, events en freelancers.

Tablet POS

Dit is eigenlijk alles wat een Mobiele POS is, maar dan met een groter scherm. Je kunt er ook de nodige accessoires aan koppelen zoals een barcode scanner en een bonprinter. Dit is handig voor winkels met een groter assortiment. Je kunt de tablet in een houder op de toonbank zetten of ermee rondlopen in de winkel (met de klant).

Selfservice kios POS

Bij een selfservice kios POS doet de klant zelf zijn transactie. Het hoofddoel hiervan is efficiëntie verhogen en minder personeel aan de kassa(‘s) te hebben. Dit systeem is vergelijkbaar met een dekstop POS, maar heeft meer beveiligingsopties om risico’s te voorkomen.

Een van de meest populaire oplossingen hiervoor is een Progressive Web App (PWA). Een PWA is website-base applicatie dat vrijwel geen ruimte in gebruik neemt op jouw apparaat. Je hoeft het niet te downloaden en het kost niet zoveel. ConnectPOS heeft PWA technology gebruikt om de ConnectPOS PWA Consumer App te bouwen.

Een selfservice POS wordt veelal gebruikt om bijvoorbeeld tickets te verkopen, inchecken voor bijvoorbeeld patiënten of in een supermarkt. De klant kan dan zelf de prijs van een product opzoeken en afrekenen.

Conclusie

Het is onderaan de streep dus belangrijk en slim om de juiste POS te kiezen voor jouw bedrijf. Ga na wat jouw bedrijf nodig heeft en gebruik dit artikel als gids. Wil je een POS systeem dat op mobiel, tablet én desktop werkt? Overweeg dan ConnectPOS. Wij hebben de laatste technologie en 24/7 support.